Adam Ericsson – Utbildningsbevakare

IMG_0152

Vem är du?

Adam Eriksson här, 24 år och är uppväxt i Örebro. Jag går tredje året på SVP där jag valt att läsa inriktningen systemutveckling eftersom jag tycker att de tekniska bitarna av utbildningen har varit väldigt intressanta och kommer förhoppningsvis ge mig en fördel till det kommande arbetslivet.

Varför sökte du till styrelsen och vad gör du i styrelsen?

Jag sökte till styrelsen för att jag gillar att engagera mig i studentlivet. Jag tyckte även att det vore intressant och utvecklande att förbättra utbildningen och hjälpa andra studenter. Därför valde jag att bli utbildningsbevakare för att jag fick möjligheten att göra precis detta!

Vad gör du om 10 år?

Om tio år siktar jag på att driva min egna verksamhet, men någon form av inriktning på IT-utveckling.

Vad gillar du mest och vad hatar du mest (gillar minst) med din bostad och hur hamnade du här i Linköping? Vad är din favoritsyssla i hemmet?

Det jag uppskattat mest med min bostad är att jag lyckades köpa min egen lägenhet pga att jag har drivit mitt egna företag nu under ca 5 år parallellt med mina studier. Vilket har förenklat mina studieår här i Linköping.

När jag bestämde var jag skulle utbilda mig så valde jag mellan Linköping och Uppsala. Jag hade ett antal vänner här i Linköping sedan tidigare som blev den avgörande faktorn till att jag valde Linköping över Uppsala. Vilket jag såhär i efterhand är mycket tacksam över, då studentlivet här i Linköping har varit fantastiskt!

Finns det en bra anledning till varför du har denna post i SAKS? Vad är kul/intressant med din post?

För mig fanns det flera poster i styrelsen som jag tyckte var intressanta där utbildningsansvarig var en av de. Posten har varit väldigt lärorik och kommer vara någonting som jag kommer att ha nytta av i framtiden. Det som varit mest intressant är hur man bedriver ett långsiktigt arbete inom både programmet och sektion. Då vissa problem och situationer som uppstår inte är någonting man kan åtgärda omedelbart utan att man istället får se på helheten och arbete med åtgärder utefter en långsiktig plan.

Avslutningsvis, tre saker som man inte visste om dig:

  • Jag kan inte understryka hur mycket jag avskyr tv4 och allt de står för.
  • Under mina år av att bedrivit mitt eget företag har jag haft tre stycken anställda.
  • Min favoriträtt är och kommer alltid att vara potatissoppa.