Carl Jönsson – Näringslivsansvarig

porträttbild

Vem är du?

“NEJ, JAG ACCEPTERAR INTE EN KRONA UNDER FYRA MILJONER” (Jönsson, 2017)
Som många av er som följer oss säkert redan vet så heter jag Carl Jönsson. Jag är 24 år och kommer härifrån Linköping. Jag läser andra året på det systemvetenskapliga programmet med inriktning systemutveckling, och jag har alltså posten som ordförande för näringslivsutskottet, men eftersom jag inte är från Stockholm så brukar jag säga kort och gott näringslivsansvarig.
Eftersom det här inte är en dejtingannons så tänker jag inte berätta särskilt mycket om mig själv, men en sak ni kan få veta är att jag älskar att laga mat och är den inofficiella världsmästaren av norra Europa när det kommer till köttfärssås.

Varför sökte du till styrelsen och vad gör du i styrelsen?

Citatet i början av inlägget? Så lät det igår när jag knäppte Amazons VD, Jeff Bezos, på näsan under ett telefonmöte. Inte ska han få komma och sponsra oss med mindre än fyra millar. Icke sa Nicke. Vi ska ha minst fem. Bilden är för övrigt tagen cirka 0,7 sekunder innan jag levererade villkoren till Bezos..
Skämt åsido – vad min post som näringslivsansvarig innebär är helt enkelt att ansvara för kontakten sektionen har med näringslivet. Ni förstår, vi systemvetare är eftertraktade på arbetsmarknaden, så företag som är intresserade av att vi ska börja jobba hos dem i framtiden kontaktar oss och vill samarbeta med oss. Som ni säkert upptäckt om ni följt oss så kan det handla om olika typer av samarbeten, allt ifrån enkel annonsering av tjänster, till mer utpräglade event (soon™).
Anledningarna till varför jag sökte posten är flera. Först och främst trodde jag att det skulle vara roligt. Som tur är stämde det också. Sen tänkte jag även att det skulle vara en bra merit att ha på CV:t. Även det stämde. Jag har också väldigt mycket åsikter och tankar och drar mig inte för att dela med mig av dem, så det här kändes som en given plats för att få göra min röst hörd.

Vad gör du om 10 år?

I en perfekt värld så hade jag lyckats göra mig en förmögenhet på bitcoin. Kanske skaffat en paradisö i Karibien. Mer troligt är dock att jag jobbar i någon ledarroll i ett utvecklingsteam på ett litet till mellanstort företag. Det känns som ett rimligare mål.

Vad gillar du mest och vad hatar du mest med din bostad och hur hamnade du här i Linköping? Vad är din favoritsyssla i hemmet?

Här i porträttet ville Pierre (marknadsföringsansvarig, honom får ni träffa senare) att jag skulle berätta om min bostad. Jag förstår inte riktigt tjusningen med det, men vi kör väl.
Jag bor i Gottfridsberg i en liten etta. Det jag gillar mest med den är att den är liten, så det går snabbt som tusan att städa. Kan dammsuga hela skiten på säkert 2-3 minuter. DET är goals om något. Det jag hatar mest med min bostad är att det var 28 grader varmt i den i augusti, och typ 12,5 i januari. Den har liksom inget lagom mellanläge. Den är bipolär.
Hur jag hamnade här i Linköping är enkelt att svara på. Mina föräldrar flyttade hit för att plugga på 80-talet. Jag föddes här och har bara inte kommit härifrån. Sorgligt, jag vet.

Finns det en bra anledning till varför du har denna post i SAKS?

Varför jag har just den här posten är dels för att jag är från Linköping, har jobbat inom IT-branschen i cirka 4 år innan jag började plugga och således har ett flertal kontakter i framförallt Mjärdevi, men också för att jag är intresserad av affärer. Business liksom. Så det blev ganska enkelt val. Skulle jag söka något överhuvudtaget så skulle det vara just näringslivsansvarig.

Vad är kul/intressant med din post?

Det roligaste är att få träffa och prata med företag som är genuint intresserade av oss systemvetare. Det är ju inte direkt tråkigt att vara eftertraktad. Det som är mest intressant är nog att få så mycket bättre kunskap och koll på branschen, vilka företag som gör vad, vad de har för behov, strategi för personal, osv.

Avslutningsvis, tre saker som man inte visste om dig

Utan inbördes coolhetsfaktor-ordning:

  • Jag har jobbat som au pair i USA. Den ni! Det trodde ni inte va?
  • Jag nuddade E-Types knä på en konsert under Vattenfestivalen i Motala, typ 2005.
  • Jag kan bänka kanske 43-44 kg.