Emma Liljedahl – Systerskapets Ordförande

Emma

Vem är du?

Jag är Emma, med hjärta som bankar för norrbotten men har hittat till Linköping trots det. Är 22 år och går andra året med inriktning IT och projekt, verkar ju så kul att få testa på allt vi lärt oss “på riktigt”. På fritiden hänger jag i några av mina favorithallar för basketlir (eller basketsupportande) eller Campushallen för att marklyfta. Ser ni mig på kravall har troligtvis mina goa tjejer i Systerskapet lurat dit mig, vilket inte händer så ofta, men en sittning missar jag aldrig!

Varför sökte du till styrelsen och vad gör du i styrelsen?

Jag sitter som ordförande i Systerskapet, damföreningen på Systemvetenskapliga programmet. Systerskapet är ett utskott till SAKS, och jag sitter med i SAKS som representant för Systerskapet. Jag sökte till damföreningen för att det var tjejer som tidigare pluggat SVP som lockade mig till att söka till LiU från första början. Jag hamnade på en tidigare styrelseordförandes blogg, som sen ledde mig till Systerskapets sida (http://systerskapet.saksaren.se/) där läste jag mer om dem och programmet. De tjejerna fick mig att söka mig hit och förstå att det här var ett bra ställe att plugga på – nu vill jag inspirera andra!

Vad gör du om 10 år?

Mest troligt hittar ni mig i en baskethall!

Vad gillar du mest och vad hatar du mest (gillar minst) med din bostad och hur hamnade du här i Linköping? Vad är din favoritsyssla i hemmet?

Det var LiU och UU det stod emellan när jag skulle fixa det sista med min ansökan på antagning.se. Uppsala är kanske ett väldigt bra ställe att plugga på, men de hade ju ingen damförening (!!!). Magkänslan sa LiU och all inspiration från dåvarande tjejer på programmet lockade mig till Linköping. Linköping är ju även en del av Östergötland vilket betyder att många här pratar med världens härligaste dialekt. Älskart’! Bor för tillfället i Lambohov, gillar läggan – definitivt uppgradering mot tidigare studentrum i Ryd. Nackdelen med att bo i studentbostäder är väl att de inte verkar hänga med i vilken årstid det är, kalla element suger. Min favoritsyssla under vintern är därför att glida runt i mina fluffigaste tofflor hemma, spela piano, och lyssna på när någon annan diskar.

Finns det en bra anledning till varför du har denna post i SAKS? Vad är kul/intressant med din post?

Jag har, precis som Eric, inte sett mig själv som en ledartyp, men trivs med att vara det för mitt utskott då alla tjejer med är väldigt drivna (=mitt jobb blir lätt). Jag ville som sagt inspirera fler tjejer att söka SVP och det passar ju grymt bra från den roll jag har nu. Blir en ordförande i Systerskapet får man träffa flera andra härliga tjejer andra sektioner, kontakt med näringsliv, påverkan kring programmets utveckling och studentlivet för SVP:are.

Avslutningsvis, tre saker som man inte visste om dig:

  • Har världens grymmaste småsyrror, varav en dansar i en grupp som heter just Systerskapet :-)
  • Kan (typ) spela ukulele
  • Tävlingsmänniska ut i fingertopparna