Eric Bergquist – Ordförande

GIF

Vem är du?

Hajj! Mitt namn är Eric Bergquist, är 23 år och kommer ifrån Sigtuna, en liten håla som ligger mitt emellan Uppsala och Stockholm ungefär. Jag läser tredje året här på SVP och har valt IT Management inriktningen då den känns bäst för mig och trivs riktigt bra! När jag inte studerar gillar jag att att titta serier, hänga med vänner eller spela datorspel med bra uppkoppling, lyssna på svår hip-hop/punk, gotta mig med en whiskeypinne och fundera på varför bananer växer uppåt egentligen.

Varför sökte du till styrelsen och vad gör du i styrelsen?

Jag sökte till styrelsen för att jag gillar att engagera mig utanför plugget, rätt å slätt. Det är även en fantastisk gemenskap man delar och det gör att man kommer närmare många människor. Sedan är det även kul och viktigt att påverka sin utbildning samt omgivning vilket man kan göra i styrelsen. Jag sitter idag som ordförande, vilket innebär en del ansvar men är också rätt chill. Jag ser till så att de andra gör som de ska helt enkelt! Skriver en del mail och svarar på andra. Kallar till möten och går på massa möten. Ungefär så. Rätt kul måste jag ändå säga!

Vad gör du om 10 år?

Pluggar till databastentan och taggar till Stranger Things säsong 12.

Vad gillar du mest och vad hatar du mest (gillar minst) med din bostad och hur hamnade du här i Linköping? Vad är din favoritsyssla i hemmet?

Jag tänkte först studera i Lund men fick ingen vibe. Uppsala var för nära hemhemma och då fanns det bara ett val kvar egentligen, lilla Linkan! Just nu bor jag i en etta i T1 eftersom Stångåstaden var tvungna att “evakuera” mig från mig från mitt kära Vasastaden. EVAKUERA. Vem säger ens så. Trivs ändå rätt bra, den är nyrenoverad, schysst balkong och har närmare till campus. Tyvärr fick jag inte med mig marshmallowsgrillen från förra lyan. Minuspoäng.

Finns det en bra anledning till varför du har denna post i SAKS? Vad är kul/intressant med din post?

Jag har varit med i ett av våra utskott, SaksMästeriet tidigare och kände att jag ville ta mer ansvar i år. Jag har aldrig betraktat mig själv som en självklar ledartyp, därför kände jag att det var något jag ville utveckla. Det var lite knepigt i början men jag tycker att jag har fått rätt bra kläm på det efter sisådär 36 000 möten. Just rollen som ordförande är lite av en projektledare och är verkligen något jag kommer bära med mig i framtiden.

Avslutningsvis, tre saker som man inte visste om dig:

  • Min favoritperson i hela världen är min lillasyster.
  • Jag har rökt en cigg en gång.
  • Jag gillar, hör å häpna, faktiskt Albert.