Felix Backelin – Alumniansvarig

Felix

Vem är du?

Mitt namn är Felix Backelin, 24 år och är uppväxt i Tyresö, söder om Stockholm. Jag går tredje året på SVP där jag valt att läsa med inriktning systemutveckling eftersom jag tycker att de tekniska bitarna av utbildningen har varit både intressantare och roligare. På fritiden ägnar jag mig bland annat åt innebandy, träning, serier, spel och god öl tillsammans med vänner.

Varför sökte du till styrelsen och vad gör du i styrelsen?

Jag sökte till styrelsen för att jag ville engagera mig ideellt i något studierelaterat och såg SAKS som ett perfekt val där jag kunde få en inblick i styrelsearbete samt vara med att arbeta för sektionen. I styrelsen sitter jag som alumniansvarig vilket i huvudsak innebär att jag håller kontakt med alumner, det vill säga tidigare studenter på programmet, i olika sammanhang. Som alumniansvarig planerade och genomförde jag även treornas examenssittning.

Vad gör du om 10 år?

Är med största sannolikhet bosatt i Stockholm och spenderar en del av fritiden åt att klaga på domaren i någon sjaskig korpinnebandyliga.

Vad gillar du mest och vad hatar du mest (gillar minst) med din bostad och hur hamnade du här i Linköping? Vad är din favoritsyssla i hemmet?

Det jag gillar mest med min bostad är närheten till mataffären Priso och det jag gillar minst är den långa uppförsbacken till campus.

Tanken var först att börja studera i Lund men jag ändrade mig i sista stund och valde Linköping istället eftersom avståndet hem var kortare samt att jag fick ett bättre intryck av utbildningen. Jag hade även varit och hälsat på en kompis som studerade i Linköping sedan innan och hade väldigt roligt vilket innebar att jag även hade en positiv uppfattning av staden och dess studentliv sedan innan!

Finns det en bra anledning till varför du har denna post i SAKS? Vad är kul/intressant med din post?

För mig var det flera poster i styrelsen som jag fann intressanta där alumniansvarig var en av de. Posten har passat mig bra och jag har fått lära mig mycket som jag kommer att ha nytta av i framtiden. En av de intressantare sakerna med att vara just alumniansvarig är att man får en bredare bild av var studenter på programmet tar vägen efter studierna. Långt ifrån alla hamnar på de företag som syns i olika kanaler på universitetet vilket kan vara bra att ha i åtanke när man börjar letar efter arbete.

Avslutningsvis, tre saker som man inte visste om dig:

  • Färjestad är klubben i mitt hjärta.
  • Ibland har jag frukt på pizzan.
  • Bodde med fyra andra i en liten 1.5:a under nolle-p, rekommenderas icke!