Josefin Hammarkärr – Arbetsmiljöombud

Vem är du?

Jag heter Josefin Hammarkärr, är 21 år och kommer ifrån Linköping. Jag pluggar tredje året med IT Management som inriktning, en inriktning som passar mig riktigt bra! På fritiden umgås jag mycket med familj och vänner och tittar på alldeles för många TV-serier.

Varför sökte du till styrelsen och vad gör du i styrelsen?

Min roll i styrelsen är arbetsmiljöombud, där jag bevakar den fysiska, psykiska och sociala arbetsmiljön. Detta innebär att jag får träffa en hel del människor, gå på möten och göra min och resten av SAKS-medlemmarnas röster hörda. Jag valde att söka till styrelsen för att jag ville engagera mig i något utöver plugget plus att jag ville vara med och påverka min utbildning.

Vad gör du om 10 år?

Förmodligen tittar jag om på Vänner för den miljonte gången.

Vad gillar du mest och vad hatar du mest (gillar minst) med din bostad och hur hamnade du här i Linköping? Vad är din favoritsyssla i hemmet?

Jag är ju från Linköping och ville inte flytta ifrån min kära hemstad så därför är jag kvar här. Jag har precis flyttat till en etta på Djurgårdsgatan där jag trivs riktigt bra! Det är väldigt nära till stan men samtidigt lagom avstånd till campus. Det jag gillar minst med lägenheten är att den är rätt gammal och skulle må bra av en renovering.

Finns det en bra anledning till varför du har denna post i SAKS? Vad är kul/intressant med din post?

Det jag gillar allra mest med att vara arbetsmiljöombud är att man får träffa massor av nya och härliga människor. Jag får också vara med och påverka hur olika delar av campus ska se ut och fungera. Jag har även kunnat hjälpa andra studenter med att förbättra deras studier och studiemiljö vilket har varit både roligt och givande!

Avslutningsvis, tre saker som man inte visste om dig:

  • Mina största förebilder är min farmor och min farfar.
  • Trots tre år av gitarrkurser så skulle jag inte vilja påstå att jag kan spela gitarr.
  • I mellanstadiet gjorde min skola en musikaluppsättning av Djungelboken där jag spelade Shere Khan. Jag fick både sjunga solo och åka skateboard. Det blev en stor succé!