Michael Alkevik – Aktivitetsansvarig

micke


Vem är du?

Jag heter Michael Alkevik, jag är i skrivande stund 25 år gammal och härstammar från det idylliska Tyresö söder om huvudstaden. Jag går tredje året på SVP med inriktning IT & Management. Med bara drygt fem månader kvar av studierna och med ålders-superioritet inom styrelsen är det min livserfarenhet och gentlemannamässiga charm som gör mig ovärderlig för läsårets styrelseorgan.


Varför sökte du till styrelsen och vad gör du i styrelsen?

Efter tidigare sektionsengagemang i mästeriet under första och andra året på programmet, kändes det som en självklarhet att söka styrelsen! Det allmänna styrelsearbetet som alla styrelsemedlemmar gör, är en viktig del för att SAKS som sektion ska fungera. Utöver mina egna spekuleringar om att det skulle vara kul att vara med i styrelsen, kändes det viktigt för mig att se till att sektionen skulle fortsätta göra vettiga saker i framtiden, vilket är varför jag sökte. Jag är idag ansvarig för aktivitetsutskottet och det känns både kul och viktigt att rodda med aktiviteter för att främja programmets gemenskap. Ses på skidresan!


Vad gör du om 10 år?

Blickar tillbaka på min tid i Linköping med en beklämmande nostalgi, sedan tackar jag gudarna för att jag inte längre tar CSN eller behöver cykla i motvind (oavsett riktning).


Vad gillar du mest och vad hatar du mest med din bostad och hur hamnade du här i Linköping?

Gillar att det är bra boyta, billigt, nära till campus och Studentbostäder är vettiga att ha att göra med! Hatar att alla utbytesstudenter verkar ha angett mitt lägenhetsnummer till folkbokföringen, vilket leder till mycket felsorterad post, annars inte mycket att klaga på!
Jag hamnade i Linköping för att jag ville läsa till Systemvetare och komma iväg från Stockholm ett tag. LiU hade ett gott rykte och min flickvän hade börjat här året innan, då var saken biff!


Finns det en bra anledning till varför du har denna post i SAKS? Vad är kul/intressant med din post?

Det fanns flera poster jag kunde tänka mig inom styrelsen, men aktivitetsutskottet kändes ändå rätt på något sätt. Det som både är kul och intressant är att det inte finns några ramar för vad man ska göra inom posten, visst finns det beprövade arrangemang som varit uppskattade tidigare och man vill göra om, men nya ideér och initiativ är alltid uppskattat! Detta gör min post till en med stort tolkningsutrymme och frihet för den som vill ta ut svängarna och arbeta för att nya roliga saker händer kring programmet.


Avslutningsvis, tre saker som man inte visste om dig:

  • Jag gillar att driva med främlingar på festival då, jag hittar en godtrogen individ och berättar de mest sanslösa historierna (mytoman-mode).
  • Jag har fått ge upp min dröm jag hade som barn, att bli godis-provsmakare, den karriären ser tyvärr inte ut att komma till skott.
  • Jag har aldrig vart i Norge. Kjedelig.