sliderRedi2

Styrelsen

Här presenteras personerna som sitter i SAKS styrelse verksamhetsåret 17/18 och vad deras poster innebär.

Vet du inte vem som du ska kontakta? Skicka ett mail till styrelsen@saksaren.se så ser vi till att det kommer fram till rätt person!

eric

Ordförande

Namn: Eric Bergquist

Hemort: Sigtuna

Ålder: 23

Epost: ordf@saksaren.se

Beskrivning av post:

I egenskap av ordförande är det mitt ansvar att leda styrelsens arbete och hålla koll på vad alla gör. Mer konkret kallar jag också till möten, stora som små och ser till att allt material såsom dagordningar och motioner finns tillgängliga inför dessa. Jag går även på en hel del andra möten, bland annat SEKT-möten med andra sektioners ordförande där vi pratar om hur vi arbetar i våra sektioner just nu. Superkul!

Intressen:

När jag inte följer mina lag i fotboll och hockey slaviskt (Gefle IF och Los Angeles Kings, kontraster..) så gillar jag att spela innebandy, datorspel och festa med mina kalasvänner. Hatar att träna.

jonas

Sekreterare

Namn: Jonas Nilborn

Hemort: Stockholm

Ålder: 23

Epost: sekreterare@saksaren.se

Beskrivning av post:

Som sekreterare håller jag koll på sektionens viktiga dokument och för anteckningar under sektionsmöten och styrelsemöten. Som vice ordförande bistår jag ordföranden på olika sätt och agerar i egenskap av ordförande om han skulle vara frånvarande. Jag är också ansvarig för sektionsrummet som är öppet för alla studenter på systemvetenskapliga programmet.

Intressen:

På fritiden är jag en riktig friluftsnörd och älskar att vara ute i naturen. När jag inte är ute i spenaten lyssnar jag på bra musik och lagar en massa god mat.

rebecca

Kassör

Namn: Rebecca Holmberg

Hemort: Göteborg

Ålder: 21

Epost: kassor@saksaren.se

Beskrivning av post:

Som kassör så ligger mitt huvudansvar i att sköta styrelsens ekonomi. Jag fixar budgeten för hela verksamhetsåret, styr över alla konton och ser till att bokföra intäkter och utgifter.

Intressen:

På fritiden ligger mina intressen i att vara ute och resa runt och äventyra när man får tiden över. Lika kul är det att experimentera med den typ av matlagning man kan unna sig själv på en studentbudget. Utöver detta är det väl ganska standard att hänga med vänner och uppleva studentlivet tillsammans!

michael

Aktivitetsansvarig

Namn: Michael Alkevik

Hemort: Stockholm

Ålder: 25

Epost:

aktivitetsutskott@saksaren.se

Beskrivning av post:

Som ansvarig för aktivitetsutskottet ansvarar jag för diverse arrangemang som SAKS ligger bakom. En framtida vision för SAKS är att utöka aktivitetsutskottet med fler medlemmar som tillsammans kan arbeta med att utforma och genomföra fler aktiviteter inom programmet.

Intressen:

Gött häng, matlagning, musik och riktigt god öl. Pokerspel och ett dopp i det blå är heller inte dumt!

felix

Alumniansvarig

Namn: Felix Backelin

Hemort: Stockholm

Ålder: 24

Epost: alumni@saksaren.se

Beskrivning av post:

Som alumniansvarig är det mitt uppdrag att behålla kontakten med programmets alumner, det vill säga de studenter som har tagit examen från programmet. I kontakt med alumner ger jag även nuvarande studenter inspiration till deras framtida arbetsliv i form av alumniporträtt samt en alumnikväll. På mitt bord ligger även att anordna examenssittningen för de studenter som tar examen från programmet.

Intressen:

Jag har ett allmänt idrottsintresse där innebandy ligger närmast hjärtat. Utöver idrott spenderas även en stor del av min tid på serier och vänner.

josefin

Arbetsmiljöombud

Namn: Josefin Hammarkärr

Hemort: Linköping

Ålder: 21

Epost: arbetsmiljo@saksaren.se

Beskrivning av post:

Som arbetsmiljöansvarig är jag den som bevakar den fysiska, psykiska och sociala arbetsmiljön. Mitt ansvar är att representera SAKS intressen inom arbetsmiljöområden. Du som student kan vända dig till mig när du exempelvis har förslag till förbättringar i studiemiljön eller är stressad och vill få hjälp med att söka stöd. Inget klagomål eller förslag på förbättring gällande dessa områden är för litet.

Intressen:

Under min lediga tid gillar jag att promenera i naturen med min cocker spaniel Rocky. Jag är även ett stort fan av alla sorters tv-serier och tv-spel. När jag får besök av mina vänner bjuder jag på den godaste kladdkakan i hela Linköping!

kalle

Informationsansvarig

Namn: Karl Lundvall

Hemort: Uppsala

Ålder: 24

Epost: info@saksaren.se

Beskrivning av post:

Jag är ansvarig för sektionens informationskanaler. Med detta menas att lägga upp nyheter och annat material på sektionens hemsida och se till att den fungerar som den ska. Dessutom ansvarar jag för styrelsens och utskottens e-postadresser och andra saker som har med IT att göra.

Intressen:

När jag inte går i skolan eller jobbar med SAKS tycker jag om att äta god mat med ett fylligt glas rödpang. Om jag inte gör det tycker jag även att det är otroligt roligt att lira plast med LIU AIF. Har även ett stort hjärta för världens bästa klubb IK Sirius!

carl

Näringslivsansvarig

Namn: Carl Jönsson

Hemort: Linköping

Ålder: 23

Epost: naringsliv@saksaren.se

Beskrivning av post:

Som näringslivsansvarig ansvarar jag för sektionens kontakt med näringslivet. Med det innefattar både att leta sponsorer, men också att utveckla bredare samarbeten där företag marknadsför sig mot programmets studenter.

Intressen:

En stor del av min fritid spenderas vid datorn, med vänner, eller i köket. Alla Manchester Uniteds matcher tittar jag även på. Även om datorspel inte tar upp lika många timmar som det en gång gjorde, lyckas jag ändå trolla bort tiotals timmar i veckan framför skärmen. Annars har jag ett stort intresse för film och tv och tar varje chans jag får för att nörda ner mig i det.

pierre

Marknadsföringsansvarig

Namn: Pierre Alkmyr

Hemort: Sundetspärla (Helsingborg)

Ålder: 25

Epost: marknadsforing@saksaren.se

Beskrivning av post:

Som marknadsföringsansvarig är det jag som ser till att marknadsföra sektionen för studenterna på det Systemvetenskapliga programmet och på campus. Arbetet består av att informera vilka SAKS är, se till att vi syns på campus och att studenterna vet vilka de kan vända sig till. Exempel på ansvar är att driva instagramkontot, ta fram styrelsens kläder.

Intressen:

När jag får tid över spelar jag gärna golf och har ett brinnande intresse för cykling. Kravaller är ofta ett vinnande koncept. Är jag inte i Linkan befinner jag mig i regel i Växjö med flickvännen. OCH jag är Campushallens bästa medlem, sliter inte ett dugg på deras maskiner…

adam

Utbildningsbevakare

Namn: Adam Ericsson

Hemort: Örebro

Ålder: 24

Epost: utbildning@saksaren.se

Beskrivning av post:

Mitt uppdrag som utbildningsbevakare handlar om att säkerhetsställa att utbildningen fungerar på bästa möjliga sätt. Studenter kan även vända sig till mig i frågor som gäller programmets utbildning.

Intressen:

Resa är alltid kul, men man ska veta att en Prosecco är alltid en Prosecco.

emma

Systerskapets Ordförande

Namn: Emma Liljedahl

Hemort: Piteå

Ålder: 22

Epost: ordforande.systerskapet@gmail.com

Beskrivning av post:

Ordförande i utskottet Systerskapet innebär bland annat att styra upp möten, skriva dagordningar, fördela arbetsuppgifter och dylikt. Tillsammans med mina systrar i Systerskapet har vi som mål att leverera kunskap i form av föreläsningar, gemenskap i form av gruppaktiviteter och att locka ännu fler tjejer till att läsa Systemvetenskap med oss. Jag som ordförande representerar Systerskapet i SAKS-styrelsen där jag informerar om det arbete vi gör.

Intressen:

Hittar ni mig inte med mina grymma tjejer i Systerskapet hänger jag gärna i Campushallen. Är förövrigt orimligt rädd för fåglar och orimligt förtjust i popcorn. Och som en sann Norrbottning kan jag inte få nog av att sätta “o” framför saker.

adrian

Phesterichef

Namn: Adrian Karlén

Hemort: Stockholm

Ålder: 23

Epost: chef@saksmasteriet.se

Beskrivning av post:

Boss eller phesterichef, kalla det vad du vill. Mitt jobb är att leda SAKS studiesociala utskott SaksMästeriet, vi är ett mästeri som anordnar n0lle-p samt den storslagna festhelgen Suntrip. Det är Generalen som håller i trådarna under n0lle-p, medan jag styr resten av verksamheten. Utöver detta så jobbar vi som utskott för att sektionens medlemmar och linköpingsstudenter överlag ska ha roliga festligheter att gå på som främjar gemenskapen. Jag bär det slutgiltiga ansvaret för SaksMästeriet och står som ansvarig inför styrelsen, jag sitter därför i styrelsen som representant för SaksMästeriet.

Intressen:

Lever ett liv som rätt vanlig grabb. Fritiden spenderas genom att följa Södermalms stolthet Hammarby IF. Där det främst är fotbollen som följs. När det inte är traditionell sport som lockar följs e-sport frekvent. Intresset för sport kombineras med ett ohälsosamt intresse för det goda i livet.