Presentation: Systerskapet 2016/2017

josefin

Namn: Josefin Ringensjö

Hemort: Linköping med omnejd

Post: Ordförande

Vad innebär din post i Systerskapet/SAKS och vad har du fått göra under året?

Min post som ordförande innebär i korta drag att jag ansvarar för det som Systerskapet gör och kommer att göra under mitt år. Jag ser till att vi ror iland de projekt eller dylikt som vi startar. Sen har jag mycket kontakt med de andra damföreningarnas ordföranden. Jag är även representant för Systerskapet i SAKS-styrelsen där jag är med på event, planerar tillställningar och vidarebefordrar vad vi i Systerskapet har på gång.

Vad tycker du är det bästa med att vara sektionsaktiv?

Det är hur kul som helst att få utvecklas tillsammans med andra och det är precis det jag känner att jag får göra i Systerskapet och i SAKS-styrelsen. De fantastiska människorna som jag får samarbeta med vill samma sak som jag, dvs. de vill förändra och förbättra, och den möjligheten får vi tack vare Systerskapet och SAKS. Jag skulle kunna skriva en roman om varför det är så bra att vara sektionsaktiv men vill ni veta mer så får ni gärna fråga, det är fantastiskt kul och lärorikt (och snyggt på CV’t..).

Tre saker du inte kan leva utan:

Sambal Oelek, The Weeknds Triology och min sånggrupp Soundset.

frida

Namn: Frida Martinsdotter

Hemort: Smålands djupaste skogar

Post: Aktivitetsansvarig

Vad innebär din post i Systerskapet och vad har du fått göra under året?

Jag har hand om planeringen för Systerskapets olika evenemang tillsammans med Linn som också är aktivitetsansvarig. I och med att jag under året även varit med i Saksmästeriet har jag fått agera mellanhand mellan Systerskapet och Saksmästeriet vad det gäller information.

Vad tycker du är det bästa med att vara sektionsaktiv?

Att vara med i Systerskapet har fått mig att lära känna fler både utanför och inom vår sektion genom olika evenemang. Sen tycker jag det är roligt att engagera mig och Systerskapet är ett fantastiskt gäng!

Tre saker du inte kan leva utan:

En plattång, mogen mango och ett par mysiga innetofflor!

malin

Namn: Malin Wagnborg

Hemort: Göteborg

Post: Näringsliv

Vad innebär din post i Systerskapet och vad har du fått göra under året?

Jag har hand om Systerskapets kontakt med näringslivet. Det innebär att skapa roliga samarbeten med företag och att hålla kontakt med Systerskapets befintliga samarbetspartners. Under året har jag gått på styrelesemöten, hittat på roliga saker med systerskapet och fått knyta nya kontakter med företag och andra tjejföreningar vid Liu.

Vad tycker du är det bästa med att vara sektionsaktiv?

Det bästa med att vara sektionsaktiv är att få vara delaktig i att anordna roliga saker för programmets studenter och alla bra människor man lär känna.

Tre saker du inte kan leva utan:

Sötsaker, musik i öronen när jag cyklar och gulliga djur

lisa

Namn: Lisa Anttila

Hemort: Luleå

Post: Kassör

Vad innebär din post i Systerskapet och vad har du fått göra under året?

Jag har hand om Systerskapets ekonomi, vilket innebär att sköta betalning, bokföring och budget bland annat. Jag har tillsammans med de övriga i Systerskapet fått genomföra olika evenemang och aktiviteter under året.

Vad tycker du är det bästa med att vara sektionsaktiv?

Det är roligt att engagera sig utanför studierna och att hitta på roliga aktiviteter för både tjejer och killar på programmet. Det är även kul att få lära känna andra sektionernas tjejföreningar.

Tre saker du inte kan leva utan:

Sol, bad och skidåkning

linnea

Namn: Linnea Forthmeijer

Hemort: Stockholm

Post: Information och design

Vad innebär din post i Systerskapet och vad har du fått göra under året?

Som design- och informationsansvarig har min huvudsakliga uppgift varit att ha hand om alla våra informationskanaler, såsom Facebook, Instagram och vår hemsida. Jag har under året även varit med och anordnat Systerskapets olika events tillsammans med de övriga medlemmarna.

Vad tycker du är det bästa med att vara sektionsaktiv?

Det bästa med att vara sektionsaktiv är att jag dels fått en bättre chans till att känna fler på programmet genom olika events, och även breddat mitt kontaktnät utanför programmet. Jag har dessutom suttit i styrelsen med några grymma tjejer, och förutom att ha möten och lunchföreläsningar har vi haft väldigt kul ihop!

Tre saker du inte ska leva utan:

Torrschampo, min räddare i nöden när jag inte hinner tvätta håret

Facebook, tack för att du påminner mig om mina vänners födelsedagar

Godis, jag älskar godis

linn

Namn: Linn Pettersson

Hemort: Linköping

Post: Aktivitetsansvarig

Vad innebär din post i Systerskapet och vad har du fått göra under året?

Som aktivitetsansvarig är jag ansvarig för Systerskapets alla event. Under året har jag bland annat varit med och planerat träningspass, kick-off och lunchföreläsningar.

Vad tycker du är det bästa med att vara sektionsaktiv?

Att man har möjlighet att träffa nya människor och anordna roliga event under universitetstiden. Dessutom sitter jag i styrelsen med några grymma brudar.

Tre saker du inte kan leva utan:

Julen, silvershampoo och skidåkning