Alumniporträtt

Elin Hydén

elin-hyden

Namn: Elin Hydén

Ålder: 24

Studerade systemvetenskap: 2013 till 2017 (sabbatsår 2014)

Varför systemvetenskap?
Att jag ville bli Systemvetare visste jag först en vecka innan ansökningen till utbildningen stängde. Fram tills dess var jag övertygad om att jag skulle bli Civilekonom då jag läste en gymnasieutbildning med inriktning mot ekonomi och företagande. När jag blev tipsad om Systemvetenskap av en kompis, blev jag dock snabbt övertygad om att det var den utbildningen som jag egentligen skulle läsa då den kombinerade mitt intresse för verksamhetsutveckling och webb.

Inriktning på kandidatprogrammet i Systemvetenskap?
Management.

Varför valde du denna inriktning?
Jag velade länge mellan inriktningarna Projekt och Management, men valde Management av två anledningar; dels på grund av att jag alltid varit mer intresserad av det arbete som sker nära verksamheten snarare än det tekniska och dels för att det möjliggjorde utlandsstudier.

Engagemang under Studietiden?
Jag var engagerad i Systerskapet 15/16 där jag ansvarade för att planera och boka aktiviteter samt till viss del även spons.

Vidare utbildning efter kandidatexamen?
Nej, jag ville hellre praktisera den teori jag lärt mig under kandidaten.

Vad har du haft mest nytta av från utbildningen och varför?
Det jag haft mest nytta av från utbildningen är främst helheten, vi lär oss IT både från ett verksamhetsperspektiv och ett tekniskt perspektiv. I min roll har detta varit till stor fördel då jag har kunnat kommunicera och detaljera krav med verksamheten ena stunden samtidigt som jag i nästa skede kunnat sitta i ett samtal med utvecklingsteamet i Indien och diskutera tekniska lösningar.

Finns det någon kurs eller evenemang du önskat att du gått på men inte gjorde?
Om det finns något jag borde gjort mer av så är det att gå på de arbetsmarknadsdagar som anordnas och etablerat kontakt med de företag som ställer ut. Jag har på kort tid märkt att världen inom IT inte är så stor som man kan tro och ett bra nätverk kommer man mycket långt med!

Var jobbar du just nu och vilken position har du?
Jag arbetar som konsult för CGI Sverige AB.

Hur fick du jobbet?
Jag blev rekommenderad av en systemvetare från Linköpings universitet.

Vad innebär din roll och vilka arbetsuppgifter har du?
I mitt nuvarande uppdrag hos kund inom detaljhandel arbetar jag främst med att utbilda användare globalt i CMS-verktyget Adobe Experience Manager, skriva funktionella krav samt kommunicera information om kommande releaser till intressenter som i många fall främst är webbredaktörerna.

Hur har du tagit dig till den position du har i yrkeslivet just nu?
Genom att våga ta mig an nya utmaningar, vara ödmjuk samt lyssna in och förstå uppgiften.

Har du några råd till framtida systemvetare som vill ha ditt yrke?
Jag skulle rekommendera att dem hittar ett företag som delar ens egna värderingar och som kan ge det stöd man behöver i början av karriären.

Tre snabba om ditt yrke:
1. Det finns något nytt att lära varje dag.
2. Jag får inspireras av fantastiska kollegor dagligen.
3. Det jag gör skapar mervärde för verksamheten.